Inskickat av Katarina M 171023
Recept på färserade ägg för 4 personer
8 ägg
1 gul lök
1 paket bacon
persilja, dill eller gräslök (välj det som du tycker om)
smör till stekning
lite salt och peppar
äggskal – dessa kommer vi att fylla med färsen
Koka äggen, stek bacon knaprigt och stek fintärnad lök
Skär genom det kokta äggen försiktigt med en kniv och försök undvik att skada skalen.
Gröp ur äggen från skalen.
Finhacka de urgröpta äggen.
Blanda hackade ägg, stekt lök, smulat bacon och persilja.
Tillsätt peppar och lite salt.
Blanda färsen och fyll de tomma äggskalen med den.
Nu kan det här få vänta i kylskåpet till det är dags att servera.
Stek de fyllda äggskalen i stekpannan, rikligt med smör på mellanvärme, tills de blir gyllenbruna.
Lite rostat bröd passar bra
till, om man så vill.